آب مروارید

دانشمندان معتقدند مصرف زیاد سبزیجات پربرگ به رنگ تیره از بروز بیماری چشمی آب مروارید پیشگیری می‌ کند. به گزارش پایگاه اینترنتی هلث دی نیوز، پژوهشگران دانشگاه اوهایو اولین شواهد آزمایشگاهی در مورد تأثیر دو ماده آنتی اکسیدان لوتئین و زیگزانتین در پیشگیری از ابتلا به آب مروارید محسوب می‌ شود. این مواد در سبزیجات با برگ های سبز تیره مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم سبز یافت می‌ شود. تحقیقات قبلی ثابت کرده بود این دو ماده آنتی اکسیدان برای چشم‌ ها مفید است.

در مطالعات جدید، محققان دریافتند لوتئین و زیگزانتین از سلول های عدسی چشم در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید که مهم ترین علت بروز آب مروارید است محافظت می‌ کند. تأثیر لوتئین و زیگزانتین در محافظت از سلول های عدسی چشم در برابر آسیب های پرتوهای فرابنفش خورشید ۱۰ برابر ویتامین E است.

دکتر جوشوا بومسر استادیار تغذیه می‌ گوید علاوه بر عوامل محیطی، نحوه زندگی و عوامل ژنتیکی که با بروز آب مروارید مرتبط است، قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش خورشید و فشار اکسیداتیو بیشترین ارتباط را با این بیماری دارند.

نتایج این تحقیق اولین شواهد فیزیکی محسوب می‌ شود که نشان می‌ دهد لوتئین و زیگزانتین آسیب های ناشی از تابش پرتوهای فرابنفش را کاهش می‌ دهند.

کاهش کلسترول با غذاهای کم چرب و سرشار از سبزیجات

گرچه مدت هاست رژیم های غذایی کم چرب برای کاهش سطوح بالای کلسترول توصیه می‌ شوند، یک مطالعه جدید اهمیت جایگزینی آن ها را با خوراکی‌ های مغذی و نه با چیپس و شیرینی‌ های کم چرب نشان می‌ دهد.

  • 86 بازدید

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات

تبلیغات متنی