رمضان

 

در طول ماه مبارک رمضان بسیاری از مسلمانان ملزم به پرهیز کامل از غذا و نوشیدنی بین طلوع خورشید و غروب خورشید هستند. این امر می تواند برای دریافت مواد مغذی و برای جلوگیری از خطرات سلامتی مناسب در این زمان چالش برانگیز باشد. مقالات قبلی Health24 نشان داده است که روزه می تواند منجر به سردرد، کم آبی بدن، سطح قند خون پایین، سرگیجه و خستگی شود. با این حال این امکان وجود دارد که در طول ماه رمضان غذای سالم بخورید و انرژی کافی برای طول روز داشته باشید.

یک رژیم غذایی مغذی

سالامه سلیمان، یک متخصص تغذیه در بیمارستان Tigerberg Academic در کیپ تاون می گوید : “رمضان یک فرصت عالی برای شکستن زنجیره ای از عادت های خوردن بد است، اما اکثر مردم از مزایای کامل این ماه استفاده نمی کنند.”

آنچه که ما در خارج از ساعت های روزه بودن می خوریم برای سلامتی ما بسیار مهم است.

سلیمان می گوید : “برای بهره مندی کامل از روزه، یک شخص باید بخش عمده ای از فکرش را به نوع و مقدار مواد غذایی اختصاص دهد که به صورت افراطی در رمضان مصرف می کند.”

رژیم باید یک وعده غذایی ساده – نه یک جشن – باشد و اساساً نباید از رژیم غذایی معمولی هر روزه متفاوت باشد.

سلیمان گفت : “یک رژیم غذایی شامل مقدار غذای کمتر ولی به اندازه کافی متعادل شده، در ماه رمضان شما را سالم و فعال نگه خواهد داشت.”

برای حفظ یک رژیم غذایی متعادل و مغذی،  فرد باید از تمام گروههای غذایی اصلی، به طور یکسان در دو وعده افطار و سحر مصرف کند.

گروه های اصلی غذا عبارتند از :

  • میوه ها و سبزیجات
  • نان، غلات و سیب زمینی
  • گوشت، ماهی و مرغ
  • محصولات لبنی مانند شیر و پنیر
  • غذاهای حاوی چربی و قند

 

رمضان

 

وعده غذایی قبل از سحری

سحری باید یک وعده غذایی سالم داشته باشد که انرژی شما را در طول روز تأمین کند. غذاهایی که انرژی طولانی مدت را تامین می کنند، کربوهیدرات های پیچیده و غذاهای با فیبر بالا هستند.

کربوهیدرات های پیچیده غذاهای غنی از انرژی هستند اما این انرژی را به آرامی در طول روز آزاد می کنند. مانند گندم کامل، جو، لوبیا ها و برنج.

غذاهای غنی از فیبر نیز به آرامی هضم می شوند، مانند میوه ها (خام و بدون پوست) و سبزیجات.

مایعات را فراموش نکنید زیرا آنها سطح آب و نمک را در بدن حفظ می کنند. آب و مایعات با ویتامین ها – مانند آب میوه های تازه – باید جایگزین نوشیدنی های کافئین دار شوند.

کافئین – نوشابه های سرد، چای و قهوه – ادرار آور است و خروج آب از بدن را تسریع می بخشد در نتیجه منجر به کم آبی بدن و تشنگی می شود.

وعده غذایی بعد از افطار

بین مسلمانان مرسوم است که روزه خود را با آب گرم و خرما باز کنند که به بازگرداندن سطح قند و نمک در بدن کمک می کند. همچنین بدن را دوباره آبرسانی می کند.

مزایای خرما عبارتند از :

  • هضم آسان
  • کاهش احساس گرسنگی، جلوگیری از پرخوری
  • آماده سازی معده برای دریافت غذا پس از ساعت های طولانی روزه بودن
  • غنی از قند و انرژی برای بازگرداندن مواد مغذی در بدن
  • جلوگیری از یبوست ناشی از تغییر زمان های صرف غذا

پرهیزهای غذایی

غذاهای سرخ شده — سمبوسه سرخ شده، مرغ سرخ شده، اسپرینگ رول سرخ شده و چیپس سیب زمینی سرخ شده

غذاهای پر چرب و با قند بالا — شیرینی هایی مانند نقل، زولبیا، حلوای بادام و بارفی

غذاهای تهیه شده با روغن زیاد — زردچوبه های هندی چرب و شیرینی های چرب

جایگزین های سالم

  • سمبوسه پخته، اسپرینگ رول پخته و سیب زمینی پخته
  • “سرخ شده های خشک” — با استفاده از اسپری های مواد غذایی
  • گوشت کبابی یا پخته شده، مرغ، ماهی به عنوان یک جایگزین سالم تر — در حالی که عطر و طعم غذا را حفظ می کند.

مصرف غذاهای متعادل و مایعات بین دوره های ناشتا مهم است. به منظور جلوگیری از تجزیه عضلات، وعده غذایی باید حاوی مقادیر مناسب غذاهای غنی از انرژی باشد، از جمله کربوهیدرات ها و یک بخش از چربی. از این رو یک رژیم متعادل با مقدار زیادی مواد مغذی، نمک و آب، حیاتی است.

سلیمان گفت : “در نهایت، تمرکز باید به طور کامل بر وزن بدن باشد، بلکه باید فکر کنید چگونه روزه بگیرید و چگونه روزه خود را باز کنید. این می تواند به بهبود سلامت کلی شما و حفظ این رفتار کمک کند — با ایجاد آن به عنوان یک سبک زندگی که می تواند حتی پس از اتمام ماه رمضان ادامه داشته باشد.”

  • 201 بازدید

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات

تبلیغات متنی