غذاها و شیرینی های نوروزی

 

در روز اول بهار، ایرانیان با جمع کردن اعضای خانواده دور میز غذاها و شیرینی های نوروزی به استقبال نوروز می روند. مانند هر تعطیلی خوب، مواد غذایی نقش عمده ای در نوروز ایفا می کند. داشتن یک جشن نیمی از دلیل جمع شدن است! غذاها و شیرینی های نوروزی خاصی وجود دارد : رشته برای باز کردن پیچیدگی های زندگی، سبزی های تازه برای تولد دوباره، تخم مرغ برای باروری، و ماهی برای زندگی است.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

روی میز نوروز بسیاری از مردم غذاها و شیرینی های نوروزی خاصی را جای می دهند، براساس یک افسانه سه هزار ساله، پادشاه جمشید شکر را در نوروز کشف کرد (کلمه آب نبات از واژه فارسی برای قند و شکر می آید). این هفت شیرینی عبارتند از :

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

باقلوا،

یک کلوچه ورقه ورقه شیرین، پر شده با بادام خرد شده و پسته آغشته به عسل با طعم گلاب؛

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

نان برنجی (شیرینی برنجی)،

ساخته شده از آرد برنج با طعم هل و چاشنی زده شده با دانه های خشخاش؛

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

نان نخودچی (شیرینی نخودی)،

ساخته شده از آرد نخود با طعم هل و چاشنی زده شده با پسته؛

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

نان بادامی (شیرینی بادامی)،

ساخته شده از آرد بادام با طعم هل و گلاب؛

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

نان گردویی (شیرینی گردویی)،

ساخته شده از آرد گردو با طعم هل و چاشنی زده شده با خلال پسته؛

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

نقل (بادام با پوشش شکر)؛

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

و سوهان عسلی (بادام عسلی)،

پخته شده با عسل و زعفران و چاشنی زده شده با پسته.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

از روز اول جشن نوروز، مردم از خانه یکدیگر دیدن می کنند. غذای اصلی نوروز در طول این مدت به طور عمده شیرینی، کلوچه، شربت، آجیل و میوه ها است. مهمانی های نوروز نیز برگزار می شوند و این زمان خوبی برای همه است که دهانشان را با خوراکی های لذیذ نوروز شیرین کنند. برخی از غذاهای نوروز محبوب عبارتند از :

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

سبزی پلو ماهی،

برنج به رنگ سبز روشن با سبزیجات که همراه با ماهی سرخ شده سرو می شود.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

سبزی پلو یک نسخه سبز پر زرق و برق از “پلو” مشهور ایرانی یا پلوف، ظروف برنج است. سبزی نتیجه استفاده از انواع گیاهان (از جمله برگ شنبلیله، پیازچه و سیر) است که به این ظرف ظاهراً ساده، عطر و طعم فوق العاده ای می دهد. سبزی پلو ماهی از مهمترین گزینه ها در مجموعه غذاها و شیرینی های نوروز است. برای یک ظرف فوق العاده ویژه می توانید کمی زعفران هم اضافه کنید.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

کوکو سبزی،

املت سبزی ایرانی!

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

کوکو یک ظرف تخم مرغ به سبک ایرانی است که شبیه به یک فریتاتا ایتالیایی یا املت رو باز است. ایرانیان کوکوهای مختلف با طعم های مختلف دارند. کوکو سبزی، که با انواع گیاهان طعم دار شده و رنگ سبز تیره ای پیدا می کند، احتمالاً محبوب ترین غذای نوروز است.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

رشته پلو،

برنج معطر ایرانی همراه با رشته و لایه لایه شده با گوشت.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

رشته پلو معطر و خوشمزه که مخلوطی از برنج و رشته است به طور سنتی در بسیاری از خانه های ایرانی در شب عید قبل از جشنواره بهاره نوروز سرو می شود.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

آش رشته،

سوپ ماکارونی که به طور سنتی در روز اول نوروز سرو می شود.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

رشته یک نماد است. امواج و گره ساخته شده توسط رشته نشان دهنده بسیاری از احتمالات زندگی یک فرد است. گفته می شود که باز کردن رشته ها از هم، خوش شانسی و ثروت را به ارمغان می آورد.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

دلمه برگ،

غذای سنتی مردم آذری، درست قبل از سال جدید پخته می شود.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

 

این غذا شامل برخی سبزیجات، گوشت و برنج است که پخته می شوند و درون برگ انگور جاسازی می شوند. گفته می شود دلمه برگ در رسیدن به آرزوها مفید است.

 

غذاها و شیرینی های نوروزی

  • 329 بازدید

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات

تبلیغات متنی