آموزش نحوه پخت دلمه برگ مو

بدون دیدگاه

نحوه پخت دلمه برگ مو

نحوه پخت دلمه برگ مو

پخت

۴ ساعت و ۳۰ دقیقه (۲۷۰ دقیقه) روی شعله متوسط

مواد لازم

برگ مو : نیم کیلو گرم

سبزی دلمه : یک کیلوگرم مخلوط (شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه تر است.)

پیاز بزرگ : ۲ عدد

روغن مایع : ۵ قاشق سوپ خوری

برنج نیم دانه : ۲ پیمانه

لپه : نصف لیوان

گوشت چرخ کرده : نیم کیلوگرم

شکر : ۳ تا ۴ قاشق سوپ خوری

آب لیموترش یا سرکه : یک استکان

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

نحوه پخت دلمه برگ مو

۱- ابتدا برگ ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ ها را به صورت دسته ای آرام در داخل آب در حال جوش قرار دهید. پس از گذشت ۳ دقیقه، برگ ها را در سبدی آبکشی کنید.

۲- سبزی ها را پاک کرده و پس از شست وشو ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

۳- دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید.  سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می شود.

۴- در داخل قابلمه ای که قرار است دلمه ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه ها کنید. برای پیچیدن دلمه ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه ای از برگ مو درست شود.

۵- هر یک از بقچه ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، ۲ لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.

۶- پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت انجام شود.

۷- برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود. اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ ها سفت می شوند.

۸- در صورتی که دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می توانید مخلوط کردن شکر، آبلیمو و سرکه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط کنید.

۹- برای آنکه دلمه ها به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، بشقاب چینی را به صورت برعکس روی دلمه های چیده شده در قابلمه قرار دهید.

نوش جان!

  • 129 بازدید

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبلیغات

تبلیغات متنی